Снимка: Français: Fonds monétaire international, уикипедия Президентът на Европейската централна банка Кристин Лагард заяви

...
Снимка: Français: Fonds monétaire international, уикипедия Президентът на Европейската централна банка Кристин Лагард заяви
Коментари Харесай

Кристин Лагард: Бизнесът се нуждае от повече жени лидери

Снимка: Français: Fonds monétaire international, уикипедия 

Президентът на Европейската централна банка Кристин Лагард заяви през днешния ден, че към момента има прекомерно малко дами на висши управителни постове и че пандемията от коронавирус е изострила казуса.

„ Все още има прекомерно малко дами в ръководството в международен мащаб, изключително в икономическата и финансовата сфера, в това число в централните банки “, сподели тя в изявление за френския стопански седмичник „ Challenges “, представен от БГНЕС.

Лагард, първата жена началник в историята на ЕЦБ, се оплака, че 19-те централни банки в еврозоната се ръководят от мъже и че тя и нейната немска колежка Изабел Шнабел са единствените дами в 25-членния директорски съвет на ЕЦБ.

„ Не би трябвало да е по този начин! “, отсече Лагард, представена от Агенция Франс Прес.

Защитавайки измененията на работното място, Лагард съобщи, че мъжете би трябвало да бъдат насърчавани да употребяват отпуск по бащинство и той да им се дава за " по-дълги интервали от настоящето им право от няколко дни или седмици ".

Отбелязвайки, че разликата в заплащането сред половете към момента е 13% % измежду богатите страни от Организацията за икономическо сътрудничество и раз, Лагард уточни също, че „ неравенството сред половете към момента съществува във връзка с достъпа до пазара на труда “.

„ И коронавирусът изостри проблем “, сподели тя.

" По време на блокирането (жените) са били дейни на всички фронтове, принудени да работят, до момента в който се грижат за децата си, да не приказваме за справяне със опасността от домашно принуждение. Както във всяка икономическа рецесия, те са изложени на по-голям риск да изгубят работата си или от понижаване на заплатите им. "

Въпреки че Лагард съобщи, че мъжете шефове назначават от ден на ден дами на висши длъжности, същинската смяна в манталитета ще настъпи, " когато никой мъж или жена не слага под въпрос легитимността на дамата, заемаща управителна позиция ".

Откакто в края на предходната година пое основната роля в ЕЦБ, 64-годишната Лагард неведнъж приказва по въпроси, свързани с пола. През юли тя сподели, че дамите водачи - в това число немският канцлер Ангела Меркел и министър председателят на Нова Зеландия Джасинда Ардерн - правят по-добра работа в оправянето с коронавирусната рецесия.

„ Бих споделила, че за себе си научих, че дамите са склонни да правят по-добра работа “, сподели някогашният френски финансов министър и началник на Международния валутен фонд, като похвали дамите за честната им връзка и за това, че са посочили, че им пука.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР